Moda Sosyalleşme

Bireyin gelişmesinde, sosyalleşmenin çok önemli faktör olduğu söylenir. Doğru buna herkes gibi benim de itirazım yok. Ne anlar insanlar sosyalleşme denen yaşam söyleminden? Toplum içerisinde farklı davranışlarla kendini göstermeyi mi, yoksa yaşanan sıkıntıları tahlil edip çözüm yollarını bulup sunmayı mı?

Son günlerin moda sözü “sosyalleşme” nerdesin , kimlerlesin? Biri anlatsın bana, bulamıyorum.” Kayıp Aranıyor Sosyalleşme” ilanı veresim geliyor. Olağanüstü gayretle, sosyal yanı ağır basan, anlayışlı birey olma çabasındayım, demek kolay. Bir günü anlatayım, buna göre karar verin . Sabah 7.30 işe gitmek için yola çıkarsın, trafiğin içindesin artık. Sosyalleşenler, başlar kendini göstermeye. Trafik polislerine devletimiz boşuna maaş ödüyor, sürücüler kuralları iyi biliyor, ambulans ve çekiciler süs olsun diye yol kenarında , herkes hata yapmadan işine ulaşıyor(!) İşe başlayınca müdüründen en alt kademede çalışanına kadar mükemmel bir çalışma var(!) fakat görülmüyor nedense. Okuldaki öğrenciler ders çalışmak için uykusuz kalıyor, sanal oyunlardan habersiz yavrucaklar, anneler çocuklarına kitap hediye ediyor, çocuklar zeki olduklarından tüm suç öğretmenlerde, Türkçeyi, matematiği ve diğer dersleri öğretemiyorlar(!) Ah, öğretmenler ah! Öğretmenler işini dört dörtlük yapıyor, öğrenci, veli olmasa ne güzel olacak(!) İşverenler işçisine nazik, tam baba patron, bir ay prim, bir ay ikramiye; işçiler anlamıyorlar işverenini, az buluyor verilenleri, doymuyorlar, “açız” diye pankart asıyorlar(!) Vergi mükellefleri kazançlarını tam gösterip vergilerini kuzu kuzu ödüyorlar, maşallah, nazar değmez inşallah(!) İnsanlarımız barış içinde huzurlu ve mutlu yaşıyorlar cezaevleri neden yapıldıysa(!) Günün sonunda çoğu eşine mükemmel olduğunu anlatacak, yanlışları çalışma arkadaşlarının iş bilmezliğine yükleyecek.  Sözü  uzatmak istemiyorum, sayısız  örnek var: Yukarıda saydıklarımı  yapanlara ait … Kararı verdiniz mi?  Ne kadar sosyal  varlıklarız?

Atalarımız ne güzel söylemişler: ”Çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz.”

Haluk Yeşiltepe

Öğretmen - Yazar - Şair at MEB
Yazıları ve şiirleri üreten Haluk Yeşiltepe 1960 yılında Ankara’da doğdu. 1966 yılında ilkokula başladı. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Bulancak’ta bitirdi. Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü Türkçe Öğretmenliği Bölümünden 1980 yılında mezun oldu. İlk şiirini 1974 yılında yazdı. Mahalli gazete ve dergilerde, şiirlerini ve yazılarını yayımladı. Öğretmen olarak Yozgat’ta, Giresun merkezde, Bulancak ilçesinde çalıştı. Mesleğine devam etmektedir.Evli ve iki kızı vardır.
Haluk Yeşiltepe

Latest posts by Haluk Yeşiltepe (see all)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ilgili yazı

DinlemeDinleme

      Birikim kazanmanın etkili yollarından biri dinlemedir. Bu konuyu iki açıdan değerlendirmek gerekir: dinleme ve konuşma. Dinleyici pasif, konuşmacı aktiftir. Bu nedenle dinleme insanlara daha zor gelir.       Konuşma programlarında dinleyicilerin kontrollerini